Presa

Cronica de film: “O poveste de dragoste, Lindenfeld”

Plecand de la debutul in proza al lui Ioan T.Morar si de la scenariul initial al lui Lucian Dan Teodorovici si Florin Lazarescu, cel mai nou film al lui Radu Gabrea e un fel de „Amour” autohton, cu Victor Rebengiuc si Victoria Cocias in rolurile unor indragostiti despartiti de istorie. Filmul e riscant, dar sensibil.

Recunosc, mi-am pus toti ochelarii cand am vazut „O poveste de dragoste, Lindenfeld” (!). De la „Calatoria lui Gruber” incoace, nu prea mi-au placut lungmetrajele lui Radu Gabrea si nici dupa scenariile lui Adrian Lustig (cel care a rescris scenariul initial) nu pot spune ca ma dau in vant.

Citeste tot articolul pe www.hotnews.ro

Lindenfeld, o punte între România şi Germania

În seara de 13 februarie, profitînd de creşterea interesului cinefil în perioada Festivalului de la Berlin, Institutul Cultural Român din capitala Germaniei a prezentat la sediul său, în premieră mondială, Lindenfeld, o poveste de dragoste, cel mai recent film al cineastului Radu Gabrea, un lungmetraj de ficţiune cu un subiect deosebit de atractiv pentru publicul local (după cum au dovedit-o sala plină şi discuţia aprinsă de după proiecţie).
Lindenfeld, o poveste de dragoste are scenariul semnat de dramaturgul şi prozatorul Adrian Lustig în colaborare cu regizorul-producător al filmului şi este inspirat de romanulLindenfeld al lui Ioan T. Morar, „repovestit“ (după cum precizează genericul final) de către scriitorii Lucian Dan Teodorovici şi Florin Lăzărescu.
Citeste tot articolul pe www.observatorcultural.ro

Rebengiuc, Cociaş, Diaconu şi Caramitru, împreună în filmul “Lindenfeld, o poveste de dragoste”

Filmul îşi propune să spună publicului de azi o poveste de dragoste care are loc în satul Lindenfeld (în Munţii Semenic, lângă Caransebeş), într-un context cu referinţe istorice certe – deportarea şvabilor în Siberia de regimul comunist, după Al Doilea Război Mondial.

În prezent, satul mai are un singur locuitor. “Lindenfeld, o poveste de dragoste” a fost filmat anul trecut, în interpretarea unor mari actori ai teatrului şi filmului românesc, aflaţi – potrivit comunicatului remis MEDIAFAX – pentru prima oară împreună.

Citeste tot articolul pe www.mediafax.ro

Radu Gabrea & Victoria Cocias: intre noi a fost o mare intalnire

”O poveste de dragoste, Lindenfeld” este, inainte de orice, o poveste de dragoste in jurul careia timpul si spatiul dispar. Actiunea filmului incepe in Frankfurt-ul anului 2005. Ulrich Winkler (Victor Rebengiuc), presedintele unei mari companii, vede la televizor un reportaj despre un vechi sat sasesc din Banat, sat care astazi este abandonat – Lindenfeld, unde Ully se nascuse si traise pana in 1945. Ully retraieste libertatii de a o iubi pe Helga (Victoria Cocias), intr-un flashback care trece rapid de la idilic – jocul celor doi indragostiti, la grotesc – cand aceasta dispare intr-un camion, fiind deportata in lagarele sovietice…

Citeste tot articolul pe www.revistatango.ro

Avanpremiera „Lindenfeld, o poveste de dragoste” (Regie Radu Gabrea)

ICR Berlin organizează pe data de 13 februarie o seară dedicată regizorului Radu Gabrea. În cadrul acesteia va fi prezentat în avanpremieră filmul său „Lindenfeld, o poveste de dragoste“. Scenariul semnat de Adrian Lustig reprezintă o adaptare după romanul cu același titlu de Ioan T. Morar. Filmul prezintă o poveste cu referințe istorice certe, în interpretarea  extraordinara a unei pleiade de mari actori ai teatrului și filmului românesc, pentru prima oara împreună : Victor Rebengiuc, Victoria Cociaş, Mircea Diaconu şi Ion Caramitru.

Un reportaj pe Televiziunea Germană despre un sat părăsit din Banat îi reamintește unui fiu al satului, emigrat în Germania cu 60 de ani în urmă, de satul copilăriei sale „Lindenfeld” („Poiana  Teilor”). Bolnav de o boală incurabilă, eroul pornește pe urmele copilăriei sale. O descoperire neașteptată pare să-i schimbe viața.

Regizorul Radu Gabrea și actrița Victoria Cociaș vor fi prezenți la proiecție și vor participa la o discuție cu publicul.

Citeste tot articolul pe www.icr.ro

Din 20 iunie, Lindenfeld – o poveste de dragoste târzie, cu Victor Rebengiuc şi Victoria Cociaş

O poveste dulce-amară, plină de nostalgie, candoare și momente tragicomice, cu Victor Rebengiuc, Victoria Cociaş, Mircea Diaconu, Ion Caramitru, va rula în cinematografele noastre începând cu săptămâna viitoare.

În Frankfurt-ul anului 2005, Ulrich (Ully) Winkler, preşedintele unei mari companii (personaj principal interpretat de Victor Rebengiuc, aflat la prima colaborare cu Radu Gabrea), vede la televizor un reportaj despre un fost sat săsesc din Banat. Acesta este Lindenfeld, în care Ully se născuse şi trăise până în 1945.

Citeste tot articolul pe www.cinemagia.ro